نشست هم اندیشی اعضای هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی استان با ریاست محترم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی
نشست هم اندیشی اعضای هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی استان با ریاست محترم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی به منظور بحث و تبادل نظر پیرامون مهمترین دغدغههای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی و اقتضائات و الزامات رونق یافتن این حوزه، 10 خرداد ماه 1402 در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.
«محمدرضا توکلیزاده» در دیدار با اعضای هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی استان اظهار کرد: صنعت ساختمان جایگاه مهمی در اقتصاد کشور دارد و به انضمام ارکان وابسته به آن، سهم درخوری نیز از اشتغال استان و کشور را به خود اختصاص میدهد. به این استناد باید جایگاه این بخش تقویت شده و برای رونق این صنعت، چارهاندیشی شود.
او با اشاره به توان بخش خدمات فنی و مهندسی استان، متذکر شد: این ظرفیت چنانکه شایسته بوده، به کار گرفته نمیشود. موانع فعالان این بخش در حوزه صادرات خدمات آن پُرشمار است. آنچه باید انجام بگیرد، همسو کردن تشکلهای تخصصی فعال در این حوزه میباشد.
توکلیزاده تاکید کرد: پارلمان بخش خصوصی استان پذیرای پیشنهادات و نظرات فعالان اقتصادی و تشکلهای مرتبط به صادرات خدمات فنیمهندسی بوده و تلاش دارد تا بستر این همگرایی را ایجاد کند.
رئیس اتاق خراسان رضوی خاطرنشان کرد: وظیفه و رسالت مهم تشکلهای اقتصادی، طرح دیدگاههای کارشناسی و مطالبهگری برای اجرای اقداماتی است که چرخهای اقتصاد کشور را به حرکت در میآورند. توانمندیهای فعالان اقتصادی ما پُرشمار است و به اتکای آن میتوانند در سپهر اقتصاد کشور ولو از منظر سیاستگذاری، نقشآفرین باشند.
روانسازی مسیر صادرات خدمات فنی و مهندسی در گرو پشتیبانی اتاق بازرگانی
سپس «حمید بابازاده»، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی خراسانرضوی، به اظهار سخن پرداخت و گفت: این اتحادیه با مشکلات و معضلات عدیدهای مواجه است که علی رغم این مسائل، همچنان سر پا مانده و در عرصه اقتصاد به نقش آفرینی میپردازد. تسهیل و روانسازی مسیر صادرات خدمات فنی و مهندسی خراسانرضوی، در گرو حمایت و پشتیبانی اتاق بازرگانی مشهد میباشد که امیدواریم در دوره جدید، شاهد حمایتهای بیش از پیش اتاق از اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی و تقویت روابط باشیم.
وی اضافه کرد: واکنشهای تعامل محور بخش خصوصی در مقابل دولتی شدن اقتصاد، عدم مطالبهگری صریح و… از جمله مواردی است که باعث مهجور شدن نقش بخش خصوصی و تشکلها در حیطههای اقصادی شده است. مطالبهگری پرقدرت از دستگاههای دولتی، اولین و مهمترین درخواست بخش خصوصی از هیات نمایندگان جدید اتاق مشهد میباشد. از طرفی، انتظار داریم اتاق مشهد نیز طی مکاتبهای به اظهار توقعات و رهنمودهایی که از اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی خراسان رضوی انتظار دارد، بپردازد.
ضرورت اهتمام به ظرفیتسازی مطلوب در مهندس پروری
«حسن پورحسینی»، نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی استان نیز گفت: طی سالهای اخیر، بخشهای فنی و مهندسی مورد غفلت واقع شده و از حمایت و توجه کافی برخوردار نبودند. درحال حاضر با توجه به ظرفیتهای مطلوب خراسان رضوی در عرصه مهندس پروری و صادرات محصولات مهندسی، بهترین زمان برای درنظر گرفتن الزامات ویژه جهت توسعه فعالیتهای مرتبط با صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین اشتغالزایی برای مهندسان میباشد.
وی افزود: همچنین ما می بایست نسبت به استفاده از ظرفیت های اقتصادی کشورهای همسایه به آگاهی و هوشمندی لازم با هدف توسعه تعاملات اقتصادی، برسیم.
تشکلهای بخش خصوصی از اتاق مشهد چه انتظاراتی دارند؟
«محسن پورقاسمی»، دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی استان عنوان کرد: متاسفانه سهم ایران از صادرات خدمات فنی و مهندسی در سطح جهانی از آمارهای مناسبی برخوردار نیست. همچنین عمده توجهها و حمایتها در این حیطه متمرکز بر استان تهران بوده و به ظرفیت مابقی استانها خصوصا خراسان رضوی به اندازه کافی توجه نمیشود.
وی تشریح کرد: در راستای تسهیل و روانسازی صادرات خدمات فنی و مهندسی استان، پیشنهادی تحت عنوان تشکیل کمیته راهبردی توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و صنایع وابسته ارائه شده است که متاسفانه تحقق این مطالبه مهم سالهاست که با دست اندازهای مختلفی رو به رو شده است. اما طی آخرین رایزنیهایی که در دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان صورت گرفت، به صورت جدیتر به این موضوع پرداخته شد و امیدواریم شاهد تحقق هرچه زودتر این مسئله و روان سازی مسیر صادرات این خدمات باشیم.
گفتنی است؛ در ادامه این نشست سایر اعضای هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی خراسان رضوی به ایراد سخن پرداختند. ضرورت همراهی و هم افزایی تشکلهای اقتصادی و توسعه تعاملات میان آنها و تجمیع تشکلها از سوی اتاق بازرگانی به عنوان تشکل مادر، توسعه فعالیتهای اتاق در حوزه برگزاری دورههای آموزشی اقتصادی، توجه اتاق به حوزه ساختمانسازی و مسکن و تلاش برای تسهیل فعالیت سرمایهگذاران این عرصه و… از جمله مباحثی بود که از سوی اعضای هیات رئیسه این اتحادیه مطرح گردید.
دیدگاهتان را بنویسید